03.09.2023, 16:14
Naja, die Kritik reduziert sich auf:
Den würde ich entgegenhalten, dass "smell and taste" durchaus eine valide Bestimmungsmöglichkeit sein kann. Freilich sollte man auf diese Weise nicht versuchen, den Champingon vom Knollenblätterpilz zu unterscheiden, aber zur schnellen Bestimmung zb eines Gallenröhrlings, warum nicht.
Zitat: Leon Frey, a foraging guide and field mycologist at Cornwall-based Family Foraging Kitchen, which organises foraging field trips, said the samples he had seen contained serious flaws such as referring to “smell and taste” as an identifying feature. “This seems to encourage tasting as a method of identification. This should absolutely not be the case,” he said. [...]
Frey said that one book refers to the lion’s mane fungus, which is edible but a protected species in the UK and should not be picked.
Den würde ich entgegenhalten, dass "smell and taste" durchaus eine valide Bestimmungsmöglichkeit sein kann. Freilich sollte man auf diese Weise nicht versuchen, den Champingon vom Knollenblätterpilz zu unterscheiden, aber zur schnellen Bestimmung zb eines Gallenröhrlings, warum nicht.